راهنمای خرید

مانیتور یا تلویزیون، کدام برای اجرای بازی‌ها مناسب‌تر است؟

آیا نوع نمایشگر تاثیری برروی کیفیت تصویری بازی دارد؟

انتخاب نوع نمایشگر بستگی به نحوه‌ی اجرای یک بازی توسط هر فرد دارد! اگر به وضوح بیشتر تصاویر اهمیت می‌دهید، به سراغ خرید یک مانیتور بروید، اما اگر صفحه نمایش بزرگ‌تر به بهای کاهش کیفیت تصاویر را ترجیح می‌دهید، به سراغ تلویزیون‌ها بروید. در ادامه با ما باشید تا به بررسی مزایا و معایب این دو نوع نمایشگر بپردازیم.

پاسخی سریع و کوتاه!

در زمان اجرای بازی‌های ویدیویی مانیتورها قابلیت رقابت بهتری نسبت به تلویزیون‌ها خواهند داشت، چراکه از مدت زمان پاسخگویی کمتری برخوردار هستند، اما اگر استفاده از یک صفحه نمایش بزرگ‌تر برای شما اهمیت داشته و به کاهش وضوح تصاویر اهمیتی نمی‌دهید، خرید یک تلویزیون را توصیه می‌کنیم.

using a tv as a monitor for gaming

بررسی دقیق و جامع

فرقی نمی‌کند که در اجرای یک بازی ویدیویی از چه پلتفرمی استفاده می‌کنید، رایانه شخصی یا یک کنسول، همه‌ی آن‌ها برای اجرا نیاز به یک نمایشگر خواهند داشت، نمایشگری که می‌تواند یک مانیتور، یک تلویزیون و یا حتی یک پروژکتور باشد! امروزه تنوع نمایشگرها بقدری بالا رفته که هر کدام از گروه‌های گفته شده، خود شامل انواع گوناگونی می‌شوند! بنابراین انتخاب یک نمایشگر مناسب، می‌تواند برروی تجربه‌ی شما از اجرای یک بازی ویدیویی تاثیر گذار باشد.

چه نمایشگری برای اجرای بازی‌های ویدیویی مناسب‌تر است؟

پاسخ دادن به این سوال کار آسانی نیست، چرا که با پارامترها و جزئیات مختلفی روبرو هستیم که می‌توانند بر روی پاسخ تاثیر گذار باشند، در اینجا تلاش کرده‌ایم تا با جمع آوری مزایا و معایب هر یک از گروه‌های نمایشگر، پاسخ دادن به این سوال را به خود شما واگذار کنیم!

بهترین لپ تاپ‌های گیمینگ سال ۲۰۱۹
خواندن

تفاوت مانیتورها و تلویزیون‌ها در چیست؟

ابعاد صفحه نمایش

بارزترین تفاوت میان مانیتورها و تلویزیون‌ها، ابعاد صفحه نمایش آن‌ها است. مانیتورها معمولاً دارای ابعاد صفحه نمایش ۱۹ تا ۲۷ اینچی هستند، این در حالی است که ابعاد تلویزیون‌های مدرن امروزی، تا ۱۰۰ اینچ هم می‌رسند، گرچه بطور متداول، مصرف کنندگان از ابعاد ۳۰ تا ۶۰ اینچی آن‌ها استفاده می‌کنند. هر چه ابعاد صفحه نمایش تلویزیون بزرگ‌تر باشد، بازیکنان تجربه‌ی بهتری را از اجرای عناوین خود کسب کرده و قادر خواهند بود تا بازی خود را حتی برروی یک مبل اجرا کنند و همچنین به شکل راحت‌تری از قابلیت تقسیم صفحه نمایش آن جهت استفاده از حالت چند نفره بهره ببرند.

gaming monitor vs tv

رزولوشن

رزولوشن صفحه نمایش ارتباط تنگاتنگی با ابعاد صفحه نمایش دارد؛ همانطور که می‌دانید، رزولوشن تعیین کننده‌ی تعداد پیکسل‌های صفحه نمایش است و هر چه این تعداد بیشتر باشد، شاهد وضوح تصویر بهتری خواهیم بود.

مانیتورهای امروزی دارای این رزولوشن‌ها هستند:

  • ۱۰۸۰p یا Full HD
  • ۱۴۴۰p یا QHD که البته امروزه ۲K هم نامیده می‌شوند اما از نظر فنی اشتباه است.
  • ۲۱۶۰p یا UHD که البته امروزه ۴K هم نامیده می‌شوند.

وضعیت تلویزیون‌ها مقداری متفاوت است؛ تلویزیون‌های امروزی شامل:

  • ۷۲۰p (HD Ready)
  • ۱۰۸۰p (Full HD)
  • ۲۱۶۰p (4K)

می‌شوند و ابعادی میان دو کیفیت Full HD و ۴K ندارند. ابعاد تلویزیون‌های Full HD از ۳۲ اینچ شروع می‌شوند و تلویزیون‌های کوچکتر دارای رزولوشن ۷۲۰p خواهند بود که در بازی‌های مدرن امروزی جایگاهی ندارند.

دلیل اصلی تفاوت قابل توجه میان رزولوشن مانیتورها و تلویزیون‌ها، فاصله‌ای است که از آن‌ها استفاده خواهد شد! بطبع مانیتورها در فواصل کمتر و تلویزیون‌ها در فواصل دورتری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

راهنمای خرید بهترین هدست گیمینگ در سال ۲۰۲۰
خواندن

بنابراین هر چه ابعاد صفحه نمایش بزرگتر باشد، با تعداد پیکسل‌های کمتری روبرو خواهیم بود!

best response time for gaming

زمان پاسخگویی

زمان پاسخگویی یا بهتر بگوییم، زمان پاسخ پیکسل، تعیین کننده‌ی سرعت تغییر رنگ یک پیکسل از سیاه به سفید و مجدداً به سیاه در میلی ثانیه است؛ اما چه چیز این موضوع بر روی اجرای بازی‌ها تاثیر گذار است؟ زمان پاسخگویی امکان حرکت صاف و نرم دوربین بازی را فراهم می‌کند. اگر زمان پاسخگویی بالا باشد، نتیجه‌ی آن تاری شدید اجسام در حرکت و شبحی شدن آن‌ها خواهد بود.

در مانیتورهای مدرن امروزی، شاهد مانیتورهایی با سرعت پاسخگویی ۱ms TN تا ۴ms IPS هستیم که در مانیتورهایی با سرعت ۴ms IPS، به دلیل تکنولوژی بکار رفته در آن‌ها، محدود به زمان پاسخگویی بالاتر خواهند بود؛ در مقابل، صفحه نمایش تلویزیون‌ها محدود به IPS بوده و در تکنولوژی ساخت آن‌ها تلاش می‌شود تا بیشترین زمان پاسخگویی را داشته باشند، چرا که این فاکتور در نوع کاربری عمومی از آن‌ها نقش مهمی ندارد.

بصورت کلی، تولید کنندگان تلویزیون هرگز مدت زمان پاسخگویی محصول تولید شده را بدلیل اجتناب از قضاوت مصرف کنندگان اعلام نمی‌کنند، گرچه این مقدار بصورت معمول بیش از ۱۰ میلی ثانیه است اما راه حل دقیقی برای تشخیص آن وجود ندارد؛ بهترین کار در زمان خرید، انتخاب برندهای مشهوری مثل سونی، سامسونگ، ال جی، فیلیپس و … است؛ اما اگر در مورد احتمال ایجاد تاری در تلویزیون خود نگران هستید، تنها راه حل آن، بررسی تلویزیون مورد نظر پیش از خرید آن است.

tv vs monitor for pc gaming

اتصالات

اتصالات موجود در تلویزیون‌ها و مانیتورها از اصلی‌ترین تمایزات آن‌ها محسوب می‌شوند:

  • مانیتورها: در ساخت آن‌ها تلاس می‌شود تا اتصالات DisplayPort و HDMI و در برخی موارد DVI در نظر گرفته شوند؛ همچنین در برخی از مدل‌ها شاهد ورودی و خروجی صدا و همچنین پورت‌های USB نیز هستیم.
  • تلویزیون‌ها: در این گروه از نمایشگرها شاهد پورت DisplayPort نبوده و تنها شاهد پورت HDMI هستیم که معمولاً تعداد آن‌ها به دو عدد محدود می‌شود؛ این گروه همچنین شامل حداقل یک پورت USB، یک جک هدفون ۳.۵ میلی متری، یک پورت صوتی (TOSLINK) برای اسپیکرهای Hi-Fi و تنظیمات سینمای خانگی هستند. جهت دریافت سیگنال‌های شبکه‌ها، تلویزیون‌ها دارای یک اتصال کواکسیال جهت اتصال کابل و آنتن هستند، گرچه در برخی از مدل‌ها شاهد پورت آنالوگ Scart نیز هستیم. در نهایت باید گفت که حضور پورت Ethernet در تلویزیون‌های هوشمند امروزی به موضوع متداولی تبدیل شده تا بتوان از اتصال اینترنت استفاده کرد.
راهنمای خرید موس گیمینگ | بهترین موس‌های گیمینگ در سال ۲۰۲۰
خواندن

در پایان باید گفت که اگر از رایانه‌ی شخصی برای اجرای بازی خود استفاده می‌کنید، بدلیل وجود پورت DisplayPort، تنها قادر خواهید بود که از مانیتورها به عنوان نمایشگر خود استفاده نمایید! چرا که تلویزیون‌ها فاقد این پورت هستند.

gaming on tv vs monitor

نتیجه گیری

اصلی‌ترین اشکال اجرای بازی‌ها بر روی تلویزیون، مدت زمان پاسخگویی و تاری تصویر آن‌ها است؛ همانطور که در بالا نیز گفتیم، زمان پاسخگویی بیشتر منجر به تاری تصویر در زمان حرکت تصویر می‌شود که نتیجه‌ی آن، تجربه‌ای بد در بازی‌هایی با سرعت زیاد خواهد بود؛ با این وجود، زمان پاسخگویی بالا نمی‌تواند مشکل خاصی در تلویزیون‌هایی با کیفیت بسیار بالا محسوب شود.

«الایزینگ» (Aliasing) همواره در کنسول‌ها یکی از مشکلات اساسی بوده است، چرا که کنسول‌ها فاقد قدرت پردازش گرافیکی مورد نیاز برای آنتی الایزینگ هستند و معمولاً هم جهت استفاده به تلویزیون‌های بزرگ متصل می‌شوند، بنابراین بازیکنان با کاهش تراکم پیکسل‌ها روبرو بوده و تاری الایزینگ را بیشتر از قبل حس خواهند کرد. اگر یک رایانه‌ی شخصی را به تلویزیون متصل کنید، دیگر شاهد مشکلات مربوط به کنسول‌ها نخواهید بود.

جمع بندی:

مزایا:

  • مانیتورها: زمان پاسخگویی پایین، حجم پیکسل بیشتر، پشتیبانی از DisplayPort و تنوع بیشتر رزولوشن.
  • تلویزیون‌ها: صفحه نمایش‌های بزرگ‌تر، ابعاد صفحه نمایش پهن‌تر و امکان استفاده‌ی بهتر از حالت چند نفره بوسیله قابلیت تقسیم صفحه نمایش.

معایب:

  • مانیتورها: صفحه نمایش‌های کوچک‌تر.
  • تلویزیون‌ها: زمان پاسخگویی بیشتر و مشکلات مربوط به رزولوشن.

در نهایت باید گفت: مانیتورها را در صورتی به عنوان نمایشگر خود انتخاب کنید که مدت زمان پاسخگویی کمتر و حجم پیکسل بیشتری را نیاز داشته باشید، چرا که منجر به ارائه‌ی کیفیت تصویر بسیار بهتری نسبت به تلویزیون‌ها خواهند شد، اما اگر تاری تصاویر (به علت زمان پاسخگویی بالا) و تراکم پیکسل کم، شما را اذیت نمی‌کنند، به سراغ تلویزیون‌ها بروید.

عضویت
اطلاع از
guest

2 Comments
بیشترین رای
جدیدترین دیدگاه‌ها قدیمی‌ترین دیدگاه‌ها
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه‌ها
علیرضا
علیرضا
3 سال قبل

سلام واقعا موندم مانیتور ۲۴ اینچ بگیرم یا تلویزیون ۳۰ اینچ

فرداد
فرداد
Reply to  علیرضا
3 سال قبل

مانیتور ۴۹ سامسنگ

دکمه بازگشت به بالا
2
0
Would love your thoughts, please comment.x